CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Sunday, July 12, 2009

my mom called...

huhu...
at around 9.30am td, mak aku call...
tp since kami masih lg tgh berlatih kawad... xdpt nak jawab...
then 1 hr after that, i called my mom... through my dad's phone number...
the 1st thing she said was:
"Boy, ada suda tiket kau..."
i told some of my friends that i'm going back to KK for 2 days... a week before the mid-sem break starts...
luckily Isnin aku cuma ada 1 kelas which is Safety...
so ak nekad nak escape kelas aritu... xpela En. Zul ek? saya janji saya escape kali ni jer...
and SUKSIS for sure la escapekan?
actually, i was reluctant to escape for SUKSIS sebab aku takut x dpt nak catch up ngan jumlah kredit hour utk pentauliahan...
tp bila fikir balik, ak jarang escape... so maybe... MAYBE jerla, kalo aku escape kali ni pun x affect byk sgt... kalo ada effect pun... nnt aku try r rajinkan diri...

the 2nd thing she said was:
"Result c CC pun kluar dah... negative utk test Thallasemia"
actually, my sister suffer from a weird illness...
benda ni berlaku recently... if you guys read my blog, aku pernah post pasal trip kami ke Sandakan utk support adik aku...
dia main bola sepak padang...
macam ni... hari dia balik KK, team futsal mak aku ada main malam tu... then dia join r...
sepatutnya dlm pukul 9pm dorg da sampai rumah dah...
tapi hari tu dlm nak masuk pukul 12am baru dorg sampai...
to be honest aku da cuak sebab ak call xdpt... dorg x leave mesej pun...
then mak ak cakap adik ak ni tiba2 pengsan dalam court...
so my mom yg da takut tu bawa r adik ak ni berubat ikut cara kampung... which is berurut...
then, the tukang urut said that there's something in my sister's blood...
but she didn't dare to say anything because maybe adik aku got illness that can be explain and cure by modern medication...
so parent ak decide nak wat thorough medical check up utk adik aku ni...
they went to a private clinic...
but everytime she go for an appointment my sis's blood always decrease... not much but the graph is certainly decreasing...
quit confusing because for every test she went, it's always negative...
then my mom decided to go for cara kampung again... the same place they went for berurut previously...
then the mak cik reveal la...
i don't know whether to believe or not... but who knows...
she said someone 'put' something to take my sis down...
why? HASAD DENGKI la...
mmg xde tamadun betul... kalo nak jadi hebat, practise r...
many doesn't know how my sister tried so hard to be what she is today...
imagine, dari 2003... only now that she's able to be proud of her effort... itupun dia masih mengaku banyak lagi yg perlu dia improve... at least what my parent and i say la...
so lepas habis almost 1k, parent ak decide utk teruskan berurut and at the same time, p regular med check up...
balik nanti ak tny la progress mcm mn...

hmm... itu jerla ak nak post...
daripada x update langsung kan??
hehe...
apa2pun... aku sabar menanti 7/8 nanti~

Friday, July 10, 2009

just letting off what's on my immature mind~

haha...
there's nothing actually...
it was just that i get offended by the statement made by someone...
for this sem, we have to take up either EQT373: Statistics For Engineers or ERT315: Simulation as our elective subject...
it just happened that Simulation will have no final paper and totally depends on the coursework...
they were happy and keep bringing the "no final paper" issue up...
i don't know the motive but to me... i interpret that as "u're so stupid to pick up something that has to deal with final paper... u're not good enough in ur study... so why put yourself in the abyss of misery??"
i know it is wrong to negatively intepret that way... but i couldnt help myself... maybe i'm a little bit emotional and paranoid but the way they speak, their intonation, and stare... yeah, makes me feel that way...
however, what offended me much is when SOME of my friends, make fun of me... no, make fun of us just because our time table seems to be on the 'loss-side'... and they keep on foresighting that we'll face lots of problems later on since we'll having final paper for statistics...
hello... learning is about learning...
it's not about which one will grant u more time to relax...
no pain, no gain!!
i let them know that it's not my concern that our time table starts early in the morning or finish late in the evening... i'm used to it... everyone does...
and regarding the final paper, u're lucky for not having final paper... but is it appropriate to make fun of us??
are u sure u're going to score this sem??
i can be very mean (n i'm slowly transforming myself to be mean)...
i can make fun of u... but i didnt because i know what it feel...
but i don't know why they keep on underestimating us... make fun of us...
whateverla...
it's their right afterall...
but dont cross the line...
and some of u might think that i'm too childish for thinking this way...
i'm so sorry for that but know this one...
I DON'T GIVE A DAMN SHIT ABOUT WHAT YOU THINK!!!!

Tuesday, July 7, 2009

writer's block

huhu...
i got so many things to share...
but i just dont know how to start it...
and i hate myself for not being able to stick with my plan...
argh!!!
got to do something about it...
until then~

Saturday, July 4, 2009

malang si nasib malang

hari ini memang malang...
22nd June 2009...
guess what?
handset ak ilang...
to make it worst, ilang dlm rumah...
i dont know what went wrong...
selalunya ak tidur kat luar...
bole nak on9 or tgk tv or makan lewat mlm... n senang nak kluar kalo nak jmpa kawan...
ak tataw tp maybe kelainan hari tu petanda awal kehilangan henset...
ak kalo penat sgt pun, plg2 akan tidur pukul 4 - 5am..
tp hari tu, wlupun ak x kluar rumah 1 hari, dlm kul 1am ak da ngantuk da..
last2 kul 3am ak pengsan...
biasanya ak mmg x kunci pintu luar rumah...
sebab ak tidur kul 5 and 5.30 mcm tu da ad family ak yg bgn...
so its not a big problem la...
at least ada orang yg bole jerit in case berlaku something...
n kebiasaannya, bila bapa ak p hantar adik ak ke skolah, ak lbh suka pindah tidur kat blk parent ak...
gelap skit sebab bilik yg menghadap blkg...
slalunya, ak bawa henset ak...
tp x pulak hari tu...
then ak bangun kul 12pm lbh...
barula perasan henset da xde...
memula tu ak x saspek pape r..
sebab laptop masih ada...
henset motorola masih ada...
kbtln adik ak yg pompuan kluar ngan mak ak p med check up...
so ak wat andaian adik ak yg pnjm... sebab henset dia tinggal kat umah...
yg lg buat ak x saspen, ak kol, masuk voice mail...
so mmg kena r kalo2 adik ak buka sim ak utk pakai sim dia...
so rilek jerla...
bila dorg smpi jer, ak tny r...
adik ak cakap dia x bawa sebab xde kredit...
then ak start cuak...
cari pny cari x juga jmpa2...
then mak ak reveal sumthing...
dia cakap..
boy, maybe ilang da henfon kaw tu... kena curi *mengkali... abis *babuka tu pintu tadi...
(translation : *mengkali - mungkin, *babuka - berbuka)
omg!!!!
i was taken aback and went wtf!!!!???
bapa sial sungguh si penjenayah ni...
ak trauma gak r utk 2 hari...
tp ak tgk parent ak rileks jer...
dorg ckp better dr laptop yg ilang...
last2 bila fikir semula... ada betul dia...
yg lg bodohnya... dlm 2 hari tu ak reenact semula keadaan hari malang tu...
just to lure c penjenayah ni dtg kali ke-2 utk go for the lappy plak...
ntah apa2 la ak ni kan???
tp xperla...
so lepas 3 ari baru ak nak p amik sim card baru...
nak p da ni...
tp mandi pun x lagi...
kawan ak jalan pun xde sebab dia kat KL skrg...
nak bawa adik ak, dia terlibat ngan MALAYSIA - AMERICA SOCCER EXCHANGE PROGRAMME...
yg kecil ni plak, x sampai2 lagi dr skul...
ala... kalo sampai pun mesti dia nak minta blnja... kalo takat wayang xpe...
ni kalo nak McD, men boling n men arcade... maw tak mampus ak...
dala elaun x masuk lg...
so tpksa r p sorang2....
xpe2...
lgpn mak ak ad men futsal arini...
so ak nak direct trus p sna...
jimat tambang...
da2... cukup2 r merapu...
nak bersiap...
babai~

lagi2 buang masa

ok2...
ni sambungan entry ak yg lepas...
ok b4 that,
ak ni bukanla perfect or berpengalaman sangat k...
tapi ak pernah berada dalam situasi ni waktu sekolah menengah...
ak ni dulu kaki sukan...
cakap jerla pape pun.. mst ada penglibatan ak...
kcli bola sepak n bola jaring...
tp x bermaksud ak x main... main ok...
n yes, bola jaring pun ak men... just for fun~
bila dlm perlawanan... the most important thing is concentration...
sebab kita kena betul2 figure out what to do next to outplay oppo kita...
bukan senang beb...
koordinasi badan, mata, nak berfikir lagi... semua tu kena amik kira...
so kalo main sambil lewa... mmg xde harapan nak menang r...
kecuali lawan kita mmg hampeh~
what i'm trying to say is...
kita x bole terpengaruh dgn penonton...
aku dulu mcm tu juga... then mmg kn basuh habis2an oleh cikgu ak... c Shamrin tu...
dia ckap jgn peduli org lain... main jer...
so dari situ ak train diri ak utk abaikan penonton...
n sampai sekarangla aku macam tu...
dlu ak slalu ckp kat kawan2 jgn sebut nama ak kalo ak tgh bertanding... sebab ak ni jenis yg cepat disracted...
tp actually semua tu x payah pun...
kalo concentrate, mmg otomatik org kat luar kita lupa...
penonton tu bole kaco kita u see...
dari main ngan ok, jadi x ok...
sebab mental kita da kena kaco da...
nila yg terjadi ngan teammate adik ak...
just because dia tu rambut pendek, asset x menonjol sgt... doesn't mean that she's not a girl! pengurus x bodoh nak masukkan lelaki dlm team perempuan...
tula kesilapan yg plg bodoh skali tau tak?
kenapa nak terasa bila kena cakap2?
tgh main, be a pro... truskan perjuangan...
kalo da pecah mental, nmpk sgt dia main berterabur...
passing pun da ilang... nasib baik speed masih ada lagi...
maybe inila masalah kita bila bersukan...
n girls, ayula sepuas2 mana pun di luar gelanggang..
tp bila di dalam gelanggang, be as fierce as a tiger...
buang ayu tu... keras main...
n jgn ssekali pandang rendah ngan lawan...
even dorg x hebat n kita da sah2 menang pun, jgn belas kasihan...
trus main...
this is what we call sportsmanship...
n jgn depends on the ref...
mmg ref kena buat permainan tu jadi adil...
tp dorang manusia biasa juga...
ada masanya tersilap pandang...
so nasihat ak, based drpd pengalaman ak ngan teammate basket n bola baling dlu,
main as tiada pengadil... tp jgnla buat mistake yg kita mmg da taw silap kan?
selagi whistle x kn blow... trus main... even ada pertembungan ke ap, even team lawan claim sumthing is wrong, tp slagi ref x bunyi whistle, go on!!
no whistle means everything is ok...

buang masa lagi~

ni la post2 tertangguh....

huhu...
khamis lepas...11th June 2009
mak + aku + adik lelaki aku bertolak ke Sandakan...
huhu....
naik bus express jer... lagipun bapa ku tak ikut...
okla tu... ada juga teman nenek aku kat rumah...
by the way, tujuan ke sandakan tu was to give my sister support...
she n her team made it to the final of Sabah Games(SaGa)... women football...
the trip took about 6 hours ++...
merasala bontot cramp... dah tu kerusi plak macam kayu... kalo nak harap aircond jer kuat, baik x pyh!! huh!!
anyway, sampai jer kat terminal... semua da sedia da...
i mean kereta x payah risau... hotel x payah risau...
inilah kelebihan networking... mak aku dari KK da settlekan semua... call jer... member dia da tlg uruskan semua...
haha...
so petang khamis sampai, check in, makan...
ikan pari + sambal yg xbest + sawi msk oyster + telur goreng + udang sweet n sour + tauhu putih msk oyster...
huhu... x abes pun... maybe sebab perut dah masuk angin...
mlm tu xde plan sgt...
just nk bg adik ak tidur awal... then kami nak kluar p clubbing curi2...
tp aku plak yg penat... so ak suh mak aku jer yg p ngan kawan2 dia...
aku n adik aku poyo nak tido awal...
last2... ak bawa juga dia kluar p melantak KFC...
jumaat pg kami bgn awal... (padahal aku x tido pun)
get ready nak p stadium...
skip breakfast sebab istilah bangun awal kami was waking up at 7am...
game start pukul 7.30am... KK vs Tongob
bijak x time management??
so kami pun sampai... awal 10min dari team lelaki KK sampai utk bagi support...
conclusion... final nyer match boring!!!! of course team adik ak mng... 8 - 1...
tu pun silly mistake (which was initiated by my sis)...
tp conclusion mmg busan la...
sng sgt dorang main...
tp ni nanti ak post entry lain... based on my exp la...
habis match, coach tu ajak kami makan skali... KFC...
by the way, coach laki n pompuan dah kenal ngan mak aku...
da knl lama da... sebab b4 this dia mati-matian pujuk mak ak suh adik ak masuk team Sabah...
tp x juga dpt2... tp lepas 3 thn... adik ak masuk gak team sabah...
tp kitorang x join pun...
aku n member mak aku makan mee kari... mak n adik ak makan mee sup...
pastu plan nak p sepilok... tp sebab da tak sempat utk sesi pagi... kami decided utk p sesi petang...
lagipun nak rehat...
ala... ak bukan tidur pun... orang jer tidur...
kbtln HBO tgh tayang citer GREAT EXPECTATION...
antara cerita yg ak minat...
apa2 pun, petang tu kami berjayala juga tgk orang utan....
oya, adik ak yg perempuan pun join skali...
pas tgk tu, ada plan nak p tgk buaya la plak...
tp adik beradik ak da busan tgk... ak plak neutral...
last2 kami decide utk x p tgk sebab keistimewaan sandakan ni lbh kepada Sepilok...
so sampai hotel, kami decide utk just get together n rehat2...
lgpun esok kn balik da... kecuali adik ak, dia kena balik p perkampungan sukan dorg
tp as usual... kn bertolak at 8am... tp bgn kul 7.30am...
hahaha...
perjalanan balik ni kira ok skit...
tataw kenapa x terasa jauh...
tp okla...
so itu jerla yg ak nak merapu ek...

I'm Back!!

huh...
kembali ke dunia blogging...
broadband buat hal...
last resort...
terminate subscription...
puas ati...
by the way.. ak da balik Unimap...
huhu~