CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Wednesday, May 27, 2009

kem suksis

huhu...
da sampai rumah...
so masa untuk tunaikan janji...

aktiviti 1 - LATIHAN MENEMBAK
hehe... spt biasala...
mesti tembak pakai Revolver .38 Special + M16...
tp this sem ada special skit... kitorang diberi peluang utk tembak ngan pistol baru dlm PDRM...
Walther P99 AS...
mmg best r...
wlupun markah aku skit jer... 60++ utk Rev n Walther (M16 x kena gtaw pun markah)...
tp ini da kira ok bg ak sebab b4 this dpt below 30 n below 50....
n aku rasa aku da taw cane nk aim... maybe skill x perfectla... tp bolela~
hehe...
n Walther tu sedap jer pakai...
mmg bestla yg pntg...

aktiviti 2 - LATIHAN LUAR (HUTAN)
haha...
mula2 mmg takut...
Jurulatih suruh kitorang imagine seteruk2nya keadaan time latihan nanti...
tp ntahla... aku bila dgr buat kat hutan lipur, trus x dpt bygkn keadaan yg teruk2...
ak siap imagine ada tandas lg... n jgn taktaw...
betul k.. ada tandas...
cuma kena jalan jauh skit r...
n camping site kami open to the public...
tp x kisah....
yg pntg.. bunyi jer letupan BOOM!!! ... mesti kena DOWN!!!
haha... mmg best r walaupun kdg2 agak tension r kn down atas tanah yg basah...
kalo dlu ada blajar Geografi...
kali ni, pelajaran dia lebih specifik...
mengenai peta... cara nak baca grid, teknik buat kawalan... banyak lagila....
walaupun demo cuma 3 kali, tp tetap faham teori sebab apa yg Sarjan Idrus explain mmg kaw2 best punya...
direct to the point...
ada 1 hari sesi masuk hutan... Ops Gagak Hitam...
time nila plg best aku rasa...
aku rasa team aku punya cooperation mmg the best antara semua...
bygkan, utk cari clue guna aplikasi bearing... ak rasa group kami plg advance...
cuma sebab ada prob dkt akhir check point tu buat kami lmbt...
kami igtkan ada 6 checkpoint... taw2 ada 5 jer sebab termasuk mula2 skali...
hehe...
xpela....
lepas set up khemah, kmai start masak... stgh cari kayu api, stgh jadi penghadang (equivalent to sentri... tp ini sementara smpi khemah siap set up)...
then makan ramai2..
wlupun skit, tp ttp best... pastu ada SEND TO... which is peralihan dari siang ke malam and vice versa...
best dpt dgr hidupan di hutan... tp kdg2 mcm gerun pun ada...
da bunyi lain macam kan... nk wat cane?
mlm tu ntah pesal most of us x tido...
so sentry bukan 4 org jer... tp ramai2...
buat unggun api...
duduk sembang2...
mmg best...
byk kali juga kn attack ngan BANDIT...
ada sekali tu kasut Ilya kena curi...
tp ikut testi dari group2 lain, bandit2 jaja story konon2nya group kami is the best...
bangga siot!!!
haha~
lg 1, utk mlm kebudayaan... km mng...
haha...
perempuan nari chacha... + Jas n Acap bertudung sebab x cukup ahli..
and laki nari Sajojo (mcm ni ke nak eja?)
haha...
mmg byk yg heran napa kami mng.. padahal bkn havoc sgt pun...
tp Doy ckp kami seiring dan sejalan... harmoni n ikut beat...
haha... even abg polis yg jd judge tu pun ckp benda yg sma...
so tq la kpd joe + marwan sebab b4 that, dorang da suruh focus utk at least dptkn beat dia...
hehee....

masa penutupan...
hmm... x pyh cakap la...
sebab kita manusia, semua yg dirancang xkan berjalan dgn lancar...
aku malasla nak naikkan nama sesiapa...
tp personally...
kita kena sentiasa bersifat terbuka...
kita sepatutnya berkebolehan menerima kritikan2 membina... tanpa perlu cepat melatah...
yg memberi kritikan pula...
jgn asyik nk condemn jer...
da bg kritikan tu, cuba try bantu nak improve kan keadaan...
bukan nk rekrut orang nak back up ko supaya leh lawan ngan pihak yg 1 lg...
it's cheap dude...
tu pengecut nama dia...
manipulating is not good... at least in this situation...
huhu...
and kita bila da mmg sah2 salah,
xpyh nak back up bg alasan...
just trima jerla...
telinga ni sakit pun terpaksala...
nak buat mcm mn kan?
nasi da jadi bubur... bukan leh rewind...
irrevirsible process katakan~
hahaha...
tp apa2 pun... jadikan semua tu 1 sempadan...
lain kali x buat lg...
we learn from our mistakes kan??

haha... hmmm.. tu jerla kot utk kali ni...
haha~

Tuesday, May 19, 2009

saja curi masa

huhu...
esok kami da bertolak ke machang, kelantan...
latihan hutan..
so as usual...
last minute packing... unpack, packing, unpack...
this is a severe syndrome of me...
tapikan...
barang2 skit jer...
malas nk beli byk2...
pinjam ngan marwan jer nnt...
aku 1 khemah ngan dia...
bukan apa...
duit xde...
in fact, da negative da...
pinjam cepot rm50...
hehe...
tu baru cepot.. yg lain x kira lg...
but aku limitkan total debt aku below rm100...
apa2pun... nntkan ringkasan aktiviti2 suksis...
until then~

Tuesday, May 12, 2009

ada apa dgn basikal??

lala...
last saturday... we had our program berbasikal...
program yg asyik2 kena tunda sebab birokrasi...
eventually, program tu jalan juga...
but seriously, AT THE WRONG TIME...
waktu semua orang da balik cuti da~
but x kisahlah...
yg penting, program tu jalan...
lepas la sudah tanggungjawab...

nothing special la pasal program ni...
just baik basikal dari wang ulu ke MRSM Beseri...
n some exhibtion drpd agensi2 yg terlibat...

em... overall rating, 3.5 stars out of 5 stars...
and this is all due to the poor participation..
ahakz...
mmg sunyi kaw2 punyala...
maybe sebab ada pihak2 tertentu yg xjlnkn tugas yg sepatutnya dorg lakukan....
sampaikan student mrsm pun tataw aktiviti2 d padang tu dorang bole join...
teruk kan?
padahal b4 this ak dgr pihak2 berwajib dah janji macam2 utk pastikan program ni nmpk grand...
x lupa la juga ngan basikal yg mmg "tip-top"...
yg membuatkan punggung ku bengkak skit sebab pad kerusi dia tu longgar sgt...
da tu kena trn brapa kali utk adjust...
haha~

whateverla...
waktu post mortem, baru prasan...
semua biro da buat yg terbaik...
cuma disebabkan oleh kesilapan pihak2 luar yg lain, mcm2 masalah timbul...
bukan nk ckp kitorang ni perfect...
tp mmg kenyataan MOST of the probs dtg dr pihak2 tersebut...

dr segi kerjasama plak...
ntahla..
awal2 lg ak da rasa x best...
sebab ad la beberapa orang yg poyo...
mmg kita da ditugaskan utk urus biro masing2...
tp xkan xleh tolong nk handle bila yg berwajib tu busy??
drpd kita condemn dorang, baik kita tlg....kan da sia2 tengking-menengking....
and ramai yg buat endah x endah bila kita mnta tlg buat kerja....
last2, org2 dlm biro tu juga yg kn bertugas...
wlupun byk kerja yg perlu dilakukan...
tp x semua mcm tu k?
ada juga yg baik ati n sedar tanggungjawab sebagai kumpulan anggota SUKSIS...
sanggup tolong buat kerja sama2...

ada 1 lg yg x best...
timbul juga skit isu senior n junior...
kenapa kita x leh nak bekerja sama2?
knpa asyik2 nk condemn junior?
knpa asyik2 nk condemn senior?
kalau mcm ni, smpi bila pun produktivit kita xde kualiti...
bole x kalo kita buang ego kita jauh2???
aku rasa x jadi masalah kalo semua pun buat benda yg sma tu hand in hand...
mst xde isu yg timbul sebab semua buat benda yg sma kan?
tp... entahla...
ini cum pandangan x matang ak jer....

apa2pun, program ni nttp best!!!
layan~

Friday, May 8, 2009

bla bla bla

i'd posted it before...
torture is my new definition for waiting...
27th May...
huhu..
right now I better get myself really busy...
and totally damn mad right now...
someone attacked me...
and i'm not well prepared
i haven't even build a barrack...
guess i need to create new acc...
such a noob~
and if you're guessing wth am i talking about...
visit www.travian.com.my
btw,
thinking of using twitters...
much easier i think...
but if shouting something on my Skype does stir some issues...
i guess i better not...
am trying to live peacefully here..
lol~

Tuesday, May 5, 2009

kebaikan dan keburukan last paper

keburukan dan kebaikan last paper?

kebaikan
- more time to concentrate (btul ke?)
- suasana da sepi skit... leh study ngan aman (btul ke?)
- da tak payah fikir paper2 lain (btul ke?)

whateverla...
apa2 pun kebaikan last paper...
semua tu berguna... or kurang berguna disebabkan 1 keburukan ni...

keburukan
- DAH MULA FIKIR POST EXAMINATION PUNYA ACTIVITIES... which is so wrong it could kill my motivation to revise...
kesan - on9, travian, dota, movies....

ces sungguh!!!
xpela....
mari menghafal rumus jer malam ni...
better than nothing...

Saturday, May 2, 2009

post yg dipengaruhi rasa mengantuk tahap 3

nak taw kenapa rakyat malaysia manja sgt?
sebab mmg dari awal2 lg dah terlatih macam tu...

o b4 that,
i wish to remind...
this is just my point of view...
tiada maksud nak mengata sesiapa...
so lepas ni kalo ada yg terasa...
u can GTH!!!
derma jer mata tu sebab x pandai nk baca reminder ni...

ak ambik final examination as an example...
final is when we are tested whether we really understood (or done a good job in memorizing) what we've learnt the whole sem...
but to fit all silibus in a 3 hour final paper is irrelevant...
so, lecturer pun akan bg hint part mana yang akan keluar... and should be given extra attention...
this is good since they are helping us...
tp apa yg nak di"highlight"kn sini is the student's attitude...
hint yg diberi doesnt give you the invisibility to asnwer all of the questions...
u still need to squeeze some sweat revising what you've learnt...
no pain no gain...
tp SESETENGAH pelajar just dont know that...
do u think it's safe to assume that the hints = the actual questions?
and when the hints doesnt come out (or it did come out... in a twisted form), u blame the lecturers...
saying the hints are useless...
come to think of it, sape yg useless???
nama pun hint... pembayang...
pembayang untuk menyelesaikan masalah...
kalo time sekolah nak manja2 bole dimaafkan...
tp kalo da sampai higher learning institute ni??
ini yg terbawa2 smpi kita rakyat Malaysia ni asyik2 nak kesenangan...
xnak susah skit...
kita bergantung kepada kerajaan sepenuhnya untuk sediakan kesenangan...
tp kita harus ingat...
benda tu tak jadi kalo hanya 1 pihak yang berusaha...

i didnt blame the students...
sebab aku pun student juga...
and aku pun mengharapkan hint juga...
tp at least aku n kawan2 yg lain berusaha juga untuk cover part2 yg x di"hint"kan...
bukan nak pulun hint habis-habisan....
kalo kebetulan keluar soalan sebiji,
then syukurla... walaupun maybe just coincidence...
kalo tak kluar pun, tak rugi juga... sebab da cover part lain...
kan??

tp kan...
whateverla...
nanti ada pulak yg pertikaikan pendapat aku...
wlupun pendapat aku x matang...
tp aku yakin n percaya pendapat aku masih perlu dihormati...
bukan unuk dijadikan isu lepas ni...
so... talk less...