CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Sunday, March 29, 2009

IMT-GT 2009


IMT-GT..
stands for Indonesia Malaysia Thailand Growth Triangle...
what is it?
click here to know more...

huhu...
this is my 1st time participating in such a big event... last was during my Matriculation...
and this is my 1st time participating in sport for such a big event... last was during Form 5...
classic huh?
maybe most of my school-years friends, seniors or juniors will be surprised if they know that I participated in tennis...
cannot blame them since I was more known with basketball and handball...
but it's good that i have the gut to try out all sports...


so my 1st opponent was the Universitas Negeri Medan, Indonesia...
I was placed as 2nd single and my opponent was Budi...
straight to the point, I lost... 6-1, 6-0
comment - too nervous...
2nd game with UiTM Arau, Malaysia...
my opponent was Faris...
straight to the point, lost again... 6-0, 6-1
comment - no finishing...
last game with Prince of songkla University, Thailand...
my opponent was Tho...
straight to the point, i am born to be a loser... 6-0, 6-0
haha!!
but I dont mind losing...
since this is my first time...
besides, i gained a lot... no loss at all...

i've met with some new faces during imtgt...
or some i've seen before...
and this is great... as I've always believe, event like this, sports to be specific...
will always be a platform to networking...
haha...
and I'll try to use this network beneficially in the future...
typical!!
whatever~


ah... i get to watch some cultural events too...
from all participating Universities from the 3 countries...
it's great though there were some dances from my POV were too melancholic... (not sure if this term is correctly used)
but my POV is not to be taken seriously... it's their cultural dances and we have to respect them...
afterall, it's so wrong to condemn people when they havent done anything criminals... kan??
ironically... this is my hobby!!
~rofl~

got nothing else to share...
it's been about 2 - 3 days after the closing ceremony...
so i quite miss out some hot stuff to add on here...
though there are some lingering in my mind right now...
*hint = princess..., 7+12..., USM, UiTM n UNIMED...
haha!!! i'll keep that as my secrets~





Wednesday, March 25, 2009

ENVEX 2009


ENVEX 2009...
haha!!
never though that participating in an exhibition would be this fun...
if previously I hate this sort of stuff, but now I even started planning to participate again during my final year~

by the way, our project.. I@UniMAP got SILVER award~
thanks to all my colleagues and not forgetting... our lovely lecturer cum consultant... Miss Farihan for her advises and suggestion and her EM!
haha!!
Application of Effective Microbe and Designated Reactor in Biocomposting... that's our project...

and the best part of all, we got some ideas from the evaluator, lecturers and students as well...
this'll surely help us to improvise our project...
well since it's an on-going project...
hehe~
overall,
our school got 1 Gold, 2 Silvers and the rest Bronze...




tapi gmbr ini lgsg tiada kaitan ngan ENVEX....
ni cuma seorang makcik yg pelahap nak mampus!!!
dalah byk scandalous...
hahahahahahaha!!!!
dia ni mmg senget skit..
ad sape2 knl???

Tuesday, March 17, 2009

membuang masa

kawan2...
minta maaf...
ptg td... aku carut + maki + sumpah seranah korang...
aku mengakulah aku ni jahat...
sebab tu rasanya korang tinggalkan aku seorang kan?
aku nak join korang balik awal...
lepas habis kerja, terus rushing nak balik...
tapi aku tak boleh...
sebab aku kena bersihkan sisa2 makanan korang...
aku kena basuh berak korang...
sebab korang tak mampu nak buat semua...
korang kan perfect, baik ati... perlu dilayan macam raja..
kerja2 remeh mcm ni kena aku yg buat...
org jahat macam aku kan?
baru adil kan?
tp sejahat2 aku pun...
aku sanggup juga buat kerja tu...
walaupun ak lbh suka pakai istilah paksa rela...
kenapa tak abiskan apa yg dh kita mulakan???
kalo macam ni sikap kita... sampai bila nak maju??
maybe ada antara korang yg tergelak bila baca entri ni...
yelah.. sebab entri ni macam aku describe diri aku jer...
ya... aku mengaku aku sama juga...
tapi x boleka kalo kita tolong walau sikit???
or AT LEAST bertanya apa yg bole dibantu??
jgn main lepas tangan saja...
ini 1 latihan... untuk didik kita bertanggungjawab...
kalo dari mula ktia dah gagal....
x payahla pasang angan2 nak berjaya masa depan....
whateverla...
malas nak membebel...



apa2pun... thank kepada yg sudi membantu aku... yg sudi mengaku BUAT LAB petang td bila en. Anas tanya... n yg sudi stay lewat sikit sebab nak kemas lab...
yg x membantu n selfish tu... aku minta maafla...
sebab carutan aku,
sumpah ntah pa2 yg aku keluarkan tadi...
AKU TANAK TARIK BALIK....
fikirla aku ni ikut suka korang...
tp aku muktamad...
korang jgn anggap aku baik...
nanti korang menyesal...
huhu...
tiba2 aku rindu sem 1 n sem 2....

Monday, March 16, 2009

aku marah!

betul kata orang...
kita mmg kuat mendengki...
aku dapat tokoh perpaduan...
so what??
ada apa dengan gelaran??
kenapa nak burukkan org??
kalo kata aku tak layak... suarakanlah pd mereka yg memilih...
kalo aku tak menepati ciri2 PERPADUAN ko, suarakanlah...
bkn dgn memburukkan aku depan org lain...
FUCK YOU!!!!
aku mengaku aku pernah buat benda yg sama...
aku mengaku tanpa segan silu...
tp fyi... tataw la kalo ko perasan ke x...
aku stop lepas ak tgk ko tarik muka....
bukan nak bangga diri... tp aku siap gtaw org lain jgn ungkit pasal benda tu...
bukan nak tunjuk baik...
tp ada ko buat macam tu????
kalau ko nak sgt org yg ko harap tu dpt Tokoh Perpaduan.... meh amik plaque ni... bg kat dia...
ko nak buat majlis besar2an pun ak x kisah...
sekurang2nya aku taw ak x diskriminasi!!!
walaupun ak ni kdg2 profiling gak... tp at least ak x PREJUDIS!!!!!
xlah seteruk ko!!!
kalau da mmg bodoh.... bodoh la juga...
sedar diri skit...
bukan nk burukkan org...
dr ko nk burukkan org, baik ko study!!!
ko ckp SEMUA budak Chinese meniru.... ko apa kurang???
in fact aku rasa HAMPIR SEMUA kerja ko tiru kn?
at least budak2 chinese tu ada discussion kalo nk wat assignment...
taklah BODOH SOMBONG mcm ko!!
n 1 lg.... BUKAN SEMUA meniru ok.... aku taw sebab ak pernah duduk di kalangan budak2 ni...
aku just ckap based on what i see ok...
lgpun... kalo ko tau sgt dorg meniru.... kenapa x report??
kenapa cakap belakang2?
kalo dorang dpt markah tinggi, diam2 jerla... salah siapa??
lu fikirla sendiri...
kalo payah sgt meh gtaw ak,, ak tlg fikirkan... yelah... ko kan xde otak!!!!!
Go To Hell!!!!
kalo AF7 punya theme TRANSFORMASI...
meh tgk transformasi ak plak...
kalo terlaser lepas ni...
PADAN MUKA!!!

Wednesday, March 11, 2009

apekah ini?


apakah maksud gambar2 ini???
malas nak wat entry...
pasni ak update..
hahahaha!!
actually nk tinggalkan laptop jap..
Dekan ngah bincang pasal lab ngan Pn. Hasyierah....
huhu...



hah! baru nak update...
actually gambar2 tu semua time ak and budak2 suksis lain p KHIDMAT MASYARAKAT kat Ulu Legong, Baling, Kedah...
malas nak flashback balik..
tapi overall program ni buat ak puas ati..
sebab pe?
sebab ak dpat mandi!!
air panas + air sejuk....
sampai 'mabuk' air panas... and 'demam' air sejuk...
huhu.. kembali ke zaman kanak2 jap... da lama since x mandi2 mcm ni...
air panas x silap waktu ak skolah rendah... kat Poring...
air sejuk(actually air sungai) last time f5 x silap... kat kg belah mak ak...
lagipun kembali kepada suasana kampung... sejuk (walaupun panas...)



... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

tapikan..
ada juga yg buat ak x suka...
pengurusan program mcm x teratur sgt...
mmg ada jadual... tp kami x kn bg pun...
just lisan jer...
tu yg susah...
sebab tu byk program yg x ikut time... kesian pulak kat family angkat...
in fact, malam utk motivasi ngan anak2 kg tu pun ak da rasa lain...
tataw r kalo ini disebabkan ak da besar panjang...
tp setahu ak, yg ak kn bg tawla... malam tu patut adakan klinik utk UPSR n PMR...
tp kalo tgk aktiviti dia...
hmmm~ no commentla...
ak pun bukan ada kuasa sgt nk komen2 ni...
kang dorg tembak kat ak plak sebab suka sgt nk me'rebel'...
tapi xpela...
xkan nak perfect semuakan???
hehe...



apa2pun...
mmg bestla....
ngan masakan2 kampung..
sambal belacan!!!
huhu... sedap2....
ngan xtaw malunya ak mengaku setiap kali sesi makan...
ak tmbh plg kurang 3 kali!!!
hahaha!!
kecuali hari Isnin.... sebab pagi tu srapan nasi lemak da tambah 4 kali...
lgpn sarapan ak pukul 11am....
mkn tgh hari kul 1 lbh...
mn x knyg??
haha!!
kalo x for sure 3 kali tambah...
... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

tapi...
sorryla...
haha!!
gambar limited...
bateri abes... x beli...
nantila kalo dapat dr pusher2... ak upload...
(kalo rajin~)



Tuesday, March 3, 2009

last week

date: 28th Feb - 1st March 2009
venue: Stadium UiTM Arau, Perlis
event: Kejohanan Olahraga Tertutup Unimap
p/s - entah sape la yg main kamera ak.. kalo korang perasan tarikh n masa kat pic tu semuanya SALAH!! walaupun b4 this ak da set blk... huhu...

hahaha...
sukan oh sukan....





tp tahun ni aku rasa sukan hambar....
maybe sebab ak x prepare langsung...
jogging 2 hari sebelum bertanding... boleke???
400, 800, 4x400...






400 ak tak masuk final...
last year aku masuk pun koman2 dapat jugakla masuk final... and final dpt no 5...
tp itupun lepas ak dptkn semula fitness 3minggu!!!
800 ak lari 1 round... then ngan rasminya ak quit... x tahan beb!!
ak 400 saringan ke-3, 800 saringan ke-2...
masalahnya, 800 tu lepas 3rd heat utk 400m...
ngan fitness yg mmg cap ayam, mampuke ak lari???
TIDAK!!
4x400...
1 kekecewaan lg... tataw la nk ckp cane tp rasa2nya bole dapat kot pingat kalo ikut plan...
sebab Muaz(1st runner) da lead baik punya dah.....
tp xperla... da nasib...
hehehe...
ak sebenarnya jelez tgk orang2 yg masih BERDISIPLIN nk bersukan ni...


huhu...
teringat aku zaman sekolah dulu...
tp xpela... everyone has their ups and down... I affirmatively believe on that~
pasal yg ad kontroversi2 tu... ak lupakan jerla...
sebab benda tu mmg akan terjadi kat sesape pun bila da penat, stress n mcm2 lg la...






aku just nk minta maaf kalo ak ambil sikap lepas tangan... sebab ak rasa mmg ak lepas tangan...
kalo ad g aku terlepas ckp, sorry...
kalo lawak ak lawak yg menyakitkan hati, sorry gak...
and thanks to all yg terlibat....
termasuk Miss Farihan yg sanggup tolong walaupun sebenarnya tak terlibat pun...







senang crita...
thanks to all students of School Of Bioprocess!!!!!!
thanks for your cooperation!!

hah... ni some of the khemah punya pics... hahaha!!! thanks to Doy yg sanggup menolong ak mengesnap pic2 tu semua... sebelum menghabiskan bateri aku!!
hahahaha!!!