CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Friday, December 26, 2008

buang masa sekejap

haha...
just got back...
no... actually a few hours since I got back from Tambunan...
quite tired... and I didnt get enough sleep...
get to know more people there... but still... hehe... rahsia... hanya diri ini yang tau and Oli...
* aku da sms ko tue, jgn buat2 nda taw plak... hahaha!!!
bad news for me... pasni kena bertolak ke Papar pulak...
since I will not be able to make it for the family gathering...
* sepa suruh buat ari Ahad.... time tu sa dalam flight ke Penang dah... tapi kalaula aku aware yang lecture start 30hb, confirm aku sempat....
tapi aku tak kisah sangat....
kata2 mak aku tu ada betul dia...
"kena pulang juga walau sekejap... jangan sampai orang fikir kita lupa daratan... kena jaga hubungan yang baik dengan saudara mara..."
so...
okla...itu jak masa yang sempat untuk abiskan masa yang limited ni....

Wednesday, December 24, 2008

Merry Christmas 2008

since i'll be away from 24th - 26th....
i'd like to take this opportunity to wish all my fellow Christian friends a Merry Christmas and a Happy New Year 2009!!!!!
Joy To The World!!!!!
God Bless All of You!!!!
xoxo!!

my results... i'm no discreet anymore...

Pullah... aku pun mau ikut mencapap juga....
haha...

setelah sekian lama menunggu... akhirnya result da bole access dah...
thanks to some seniors and colleagues yang sanggup call ICT and inform portal ada masalah...
anyway, aku sebenarnya dah taw nilai pointer and cgpa aku sebelum dapat the full details...
sebab eager sangat nak taw, sanggup sms ngan Miss Farihan....
hehe... thanks Miss sebab bagitaw...
then today, masuk portal... itupun lepas my roomate, Pan, sms tanya pasal result....
OMG!!! i was so shocked!
tapi aku pasrah ngan apa yang aku dpat...
itu jer yang berbaloi ngan usaha aku selama ini...
hehe....
apa2 pun... i'm waiting for next sem to start....
tp bila nak daftar subjek ni???
takut r sebab pasni aku akan terputus hubungan dengan dunia luar untuk beberapa hari...
kawan2 rapat aku mesti taw napa kan Pullah? Oli? hahaha!!! yang tak sebut tu, jgn ambil hati... semua pun kawan rapat aku...
haha!! hopefully by the time aku sampai KK 26hb tu, masih ada lg la kekosongan untuk subjek wajib....
ok... nak packing untuk balik kampung...
ni result aku....

engineering maths 3 - B-
fluid mechanic engineering - B
thermodynamics - B-
analytical chemistry - B
process engineering skills - A-
engineering entrepreunership - A-
SUKSIS - A
gpa - 3.10
cgpa - 3.19 ...

Friday, December 19, 2008

RALAT

ralat2...
baru perasan..
tu pun lepas aku aunty aku baca blog nie...
hahahaha...
perasan tak kat semua pics aku tu...?
yg ada date n time...?
cb tgk date dia...
tak logik kan?
yela, event 2008... tp kat situ 2007 plak...
aigo... cane leh tak prasan nie...
xpa2... pasni aku tukar dah...
yg lepas tu, nak wat cane kan....
hahaha....

Sunday, December 14, 2008

Torture is the new definiton for Waiting~

alahai....
penantian itu satu penyeksaan...
sebab itu aku seboleh2nya tidak maw buat orang tertunggu2 aku...
dan sebab itu juga seboleh2nya aku ingin sentiasa awal...
walaupun sebelum ini aku ada menyatakan...
kita merancang, Tuhan menentukan...
tapi at least kalau aku awal, aku boleh kurangkan risiko kelewatan itu...
huhu...
anyway, aku tidak ingin menyalahkan sesiapa...
tapi kalau ini adalah salah aku sendiri, maka aku sedia mengakuinya...
tapi seingat aku, tiada notis mengenai tarikh keputusan peperiksaan akan dikeluarkan...
yang ada hanyalah ura2 sahaja...
jadi batin ini seakan2 terseksa sangat2 sebab terpaksa terus menanti bilakah result itu akan keluar...
Torture is the new definition for Waiting~

a 1-day trip to Pulau Manukan

hahaha...
kalo perasan on my last entry, aku ada mentioned about trip to Pulau Manukan...
actually aku ni bolehla dianggap sebagai ahli bidan terjun for that trip...
termasuk la si Elezar tu...
biasala hidup... we plan, but God has the final words...
janji pukul 8.40am jalan dari perumahan aku and Oliver... naik kereta bapa dia...
tapi perut aku memulasla pulak... and kebetulan Oli belum siap lagi... so fair and square la...
then sampai jeti, Adam, Johan and Elezar da tunggu dah.... then Harryz sampai...
pastu Danny plak sampai...
then ingatkan dah bolela jalan... tapi disebabkan tunggu Azlie and Alvin...
lepas tunggu 1jam30min baru bole jalan... huhu....
sampai kat Pulau Manukan, kitorang trus cari port...
pastu trus tukar baju nak mandi...
anyway, kami tak buat apa2 plan... so just nak mandi and snorkelling jakla...



taktawla pesal tak pandai boring2 walaupun just mandi and snorkelling...
maybe sebab da lama tak mandi...
aku last mandi time kem SUKSIS aritula... hahahaha!!
then kami makan maggi...
cerita2... jalan2 by the seashore... main game ntah apa2...


then abg speedboat tu dtg panggil kami... walaupun time kami ada 30min lg..
dia cakap kalo x pulang sekarang susah sebab takut hujan... huhu...
sampai jeti, jalan kaki p CP... cari makan...
cerita2 kosong and berisi...
pastu temankan Oli p menari Para-Para before kami amik teksi balik...
huhu....

holiday= bliss+misery... best tapi duit abis!!

now talking about my holiday...
so far, activity aku macam sama jer...
tengok wayang jerla...
aku x ingat bila aku start keluar...
of course la ngan c Oli... kalo ndak silap 1st day outing aku tu, kami p tengok cerita Wild Child...
ada c Johan join time tu... dia join time kami 'pipang' aka makan... hahahaha!!!

then outing seterusnya, tgk crita Wushu... aku miss Transporter sebab c Oli ndak gtaw pun dia kluar...
NAMUN, sebenarnya dia kluar ngan somebody... aku tak kenal pun... tp skrg da kenal la... Elezar nama dia... tp lg femes kalo panggil Ryzal... org Tengghilan... sbnrnya agak lama kami decide mo tengok... sebab tunggu Adam... tp last2 dpt berita dia x tgk wayang... so kami proceed jerla... around 7pm mcm tu baru dia dtg... c Adam tulah... bawa dia punya kazen... Zul n Hisyam... Zul aka Shigi... hahaha!!! lawak2... Hisyam tu plak muka cute mcm budak2 bawah umur... tinggi pun macam budak sekolah rendah... suara pun cute jak... taw2... next year F4!!! OMG... never judge a book by its cover.. .hahaha!!! pastu kami mkn nasi ayam before heading tu Karamunsing n City Mall... semata2 mo berkaraoke.... ya ampun...Shigi berabis bah meng'rock' kan diri... hahaha!! tp song of the day aku rasa goes to Oli... yala, dia mmg pandai nyanyi pun... in fact, baru2 ni dia mng Talent Search UTP... syial!! lagu CURIGA yg plg best... terkesima aku dgr... oh, fyi, aku x nyanyi... tp adalah juga skit time dorang x perasan... hahaha!! Adam yg hantar pulang... tp lepas tu, aku temankan lagi Oli n Ryzal p CC... on9 jap n sambung lepak2 sampai pukul 2.30am... fyi skali lg, seminggu tu, lappy aku kn confiscated oleh mak aku... huhu...

seterusnya adalah cerita yang aku dah tgk ngan GBS... Madagascar... hah, yang ini tengok ngan Oli, Ryzal n Khai... pastu K-Box...walaupun aku x nyanyi... rugilah x dpt dgr c Oli nyanyi Curiga lg... kalah c Telor nyanyi... Telor jgn marah eks? hahaha... aku tawla ko cuma taw part... "mengapa... ada persimpangan..." tu... then berpisah ngan Khai... since kami 3 orang (ryzal stay rumah Oli) and Oli was rushing, nek teksi jer... hahaha!!! spt biasa, pastu p CC and sembang2....

the next day, sepatutnya aku and adik aku jalan... tp ntah pesal dia wat hal tanak jalan... kononnya rabu dia takleh kluar... apa cer? ceh! Oli plak nak rest sebab actually Khamis kami nak p Pulau Manukan... disebabkan dah ready, aku kluar jerla ngan Ryzal... antar dia balik... sampai CP, c ryzal ajak plak tgk wyg... erm.. tgk jerla... TWILIGHT... omg mmg best... di sini aku 'link'kan post Hazriq pasal cerita ni... click here... then dia balik, aku sambung main game... makan McD... n balik... pasal Pulau Manukan... nanti aku update... tp syg la... pic kureng sgt... tataw la pesal x berminat amik... even yg lain2 pun x amik gmbr sgt... ces...

last activity for 3rd sem (some more pics will be uploaded soon)

ok... lawatan ni da lama actually...
30/11/08 - 2/12/08...
tapi baru sekarang nak update...
c Oliver suruh cek blog Adam tadi... so alang2, baik aku update blog aku ni...
okay...
lawatan ni under Kelab Suksis... kalo ndak silaplah.. sebab dengar2 dapat budget dari HEP...
ok, bertolak dr Kangar pukul 9pm on 30th Nov... saja nak mencapap... petang tu sempat main Dota seround walaupun ndak sempat abis... time tu Anu'barak aku baru jak mo jadi kuat... n petang tu Mak Cik bawa jalan p tengok kuda... aku da agak x sempat naik tp cuci mata jerla... Ilya n Doy ikut juga...

singgah kat Gurun dl pukul 10pm lbh macam tu... jumpa plak ngan Najib... da taw actually dia keja kat PLUS... sebab Ilya sms ngan dia petang tu... tapi time turun dari bus aku tak bawa plak kamera... sorry Najib eks? n tq utk teh O ais tu k?
then truskan perjalanan ke RNR Sg Buloh x silap... kitorang bermalam jer dlm bus...
pagi, mandi kat RNR tu... n thanks God aku tak hilang barang... Manja r kesian... ilang wallet... ngan IC skali lesap... huhu... En. Sobri pastu gtaw r yg RNR tu bahaya... sebab mmg slalu berlaku kecurian... orang dah lali dah... takpe la Lokman... pasni jgn lalai lagi ok?
then trus p Jabatan Kimia... lawatan pertama...
malangnya, NO PHOTOS ARE ALLOWED!! tmpt yg aku bajet nak snap pic la ndak dapat... huhu...
lawatan kat MOSTI tu agak best... lagipun banyak istilah yang aku da pernah dengar... even alat2 yang dorang guna kat lab pun aku da pernah guna... yela.. aku ada blajar subjek ANALYTICAL CHEMISTRY... so x la blur sgt bila dia explain pasal equipment...




lawatan abis tengah hari and kami direct p UKM nak stay...


petang tu plak, kami p jalan2 di Putrajaya... aku sebenarnya dah bosan kat Putrajaya ni... huhu...
kami just jalan2, cuci mata, and cam-whoring skit...
then malam tu sambung p Times... yg laki jerla... yg pompuan p KLCC...
huhu...
main arcade games... boling plak ndak sempat kasi abis game... ces... tapi enjoyla...






balik UKM, SM Arshad lecture pasal attitude kami time lawatan td...
huhu... pedas juga r... tp trima dgn hati terbuka...
then buat hal masing2... ndak silap aku tidur pukul 3am...
esok awal2 pagi da siap dah pack semua barang... pas p JBTN FORENSIK under PDRM + Muzium PDRM, trus nak balik...
as usual, 2 2 tempat tu, photos are strictly prohibited... atas alasan keselamatan...
Jabatan Forensik is actually no much diff from MOSTI... cuma still kn rely on MOSTI bila nak dptkn akuan... yelah... MOSTI kn recognized worldwide... agak2 r...
then pas lawatan p muzium, kami trun beramai2 d Pudu.. yg nak balik trusla...
masing2 dlm fikiran.... CUTI!!!!!
hahaha!!!

Saturday, December 6, 2008

time-wasting on blogging about Kursus Asas Pertolongan Cemas

okay2....
lepas jer final aritu, lepas jer aktiviti GBS menawan Jitra...
kena attend aktiviti SUKSIS pulak dah...
from 22nd to 27th November 2008...
bertempat di Kem PLKN Bukit Besar, Kedah...
aktiviti - Kursus Asas Pertolongan Cemas...
kursus ni telah dikendalikan sepenuhnya oleh SMART...
Special Malaysia Disaster Assistance and Rescue Team... atau,
Pasukan Mencari dan Menyelamat Khas Malaysia....
SMART ni under Bahagian Keselamatan Negara...
maybe banyak yang selalu dengar akronim SMART... yela sebab SMART ni mmg selalu terlibat dengan operasi2 yg sukar untuk diselesaikan oleh pihak2 berkuasa lain... so bolehlah kita assume SMART ni sebagai salah 1 pasukan elit dalam negara...
so memang berbesar hatilah dapat belajar daripada Sarjan Raffe (kalo x salah ejaan lah..), Kpl Ardy, Kpl Henry, Kpl Kamal, Kpl Roslee and Kpl Donny...
kami diberi lecture as well as practical which turned out to be really great...
lecture in less than 1hour... hahaha!!! practical tu I dont care la kalo lama ke sekejap... tak kisah pun sebab hands on...

anyway, ni some random pics during kursus tu...
sorryla eks... malas nak wat entry panjang2.....

p/s - pics pun limited sebab bateri kamera aku low... lgpun gambar yang lain2 ada kat Firdaus...
t buka sem barula dapat semua...


from left - L, Iqbal, Kpl Henry, Pan, Aku, Zul Demam


preparing the vacuum stretcher during closing ceremony...

the girls were working out the paraguard? i dont know how to spell...

girls on rescuing demo action

boys on rescuing demo action


erm... dari kursus ni sebenarnya banyak ilmu yg aku dapat...
yg plaing penting... asas ETIKA dalam mencari dan menyelamat mangsa....
nampak macam remeh... tp dr pengalaman pegawai2 tu, terbukti sgt benda2 macam ni penting....
hopefully ak akan terus ingat apa yg dipelajari....