CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Monday, October 27, 2008

return

got a morning call from Izzat....
it's regarding our plan to Dyla's house....
unfortunately, I think I can't make it...
I didn't expected that she'd be doing some kenduri today... so I've made a promise with someone I know to settle some things up...
so Dyla... di sini saya ingin meminta maaf kerana x dpt hadir walaupun ko da jemput aku 1st hand... jangan marah k? ala... kalau ko marah pun aku jual jerla kau.... bole? hehehe....
hmm... today should be the day I start my revision... at least for Maths....
after 1 horrible week... i've spent 2 days without books... it was just me, lappy, Dota, and my bed... that's all...
but the purpose I came here is to learn...
to prepare myself with the future...
so 2 days are just more than enough... let's return to the real business here...
lalalalala~

Sunday, October 26, 2008

wajib baca sampi habis... Pullah...

huhu...
sekarang ni baru ada masa untuk mengupdatekan blog.....
Pulah... sori k? ak janji aritu sabtu ak update....
tp sabtu tu jadi ari ak bls dendam plak...
bls dendam 4 what? sebab x tidur 2 harila!!
amik ko tido 10 jam.... hahaha~

anyway, meh ak wat liputan pasal ari2 siyal ak...
erm... ISNIN... seperti biasala... x tido 1 hari....
wah2x... sebab nak siapkan assignment PES... proposal... PES = Process Engineering Skills... walaupun subject ni best... tp x seswai langusng kn buat sem ni... sebab byk yg kami blum bljr lg... lgpn kami ni kiranya macam guinea pig la....anyway, ni aku frust gila2 frust punya... yg susah payah siapkan proposal tu... mcm aku sorang jer.... yela... yg memang buat part sendiri tu thanks la aku ucapkan sebab bkerjasama.... tp yg liat sikit? mmg F**K la jawab dia~

then SELASA... disebabkn x tidur... ko faham2 jerla macam mn keadaan aku kan? dengan mata yang 'comel'.. n mood yang 'baik'... mmg susahla aku mo keep up with my day... walaupun actually pagi tu kami ada jamuan raya PPK BIOPROSES... guess what... kali pertama ak pakai Baju Melayu lepas kluar dari SMSL dlu... rindu betul dlu2 kan? pakai kaler putih... sampin... songkok... x pakai kn denda... hahaha!!!anyway, tengah hari lepas jamuan tu ada lab test... luckily semua taw jawab despite tak baca apa2 pun... nasib la i did my lab with sense... taula jawab... tapi by that time mmg mata ni berat dah... serious... last2 kluar jap p cuci muka... oya... petang tu plak ada presentation Engineering Entrepreneurship... before that... siapkan dlu proposal PES... yela..sebab orang lain buat kerja sambil lewa... siap pun sambil lewa la... tgh2 busy siapkan tu, sorang minah ni bgtaw group yg present rabu kn antar b4 12... aku pun apa lagi.... WTF la... time tu, terkeluar ayat ni... "mmg kimakla mcm ni... sial betul! aku x kisah pasal grupmate ak.. tp sapa2 yg buat markah utk subjek ni kurang... mmg ak sumpah abis2an la!!! FUCK!!!" and guess what... group member ak yg tak buat keja ada di depan... maybe dia trasa... trus cakap "jgn la mcm tu... sorryla randy" ... ambil ko.... bygkn la... time aku kalut mo siapkn tu, dia bole buat bodoh.... siap gelak2 lagi.... thanks God siap.. lalu berlari2 ke kedai seberang mau print... bole ja print dkt blk Master...tp since dia mau juga ada kaler.... tpksala... dalah berhujan... ilang pula RM10 aku... dia nda plak kluar duit.... cis! pastu p kelas Entrepreneurship... nasib baik ada kawan aku c Farizah... bole tumpang kreta~ then dlm kelas kami present lbh kurang pukul 5.30pm.... time tu mmg kalo ak nda tahan, mmg jatuh pengsan dahla... pastu nek bus...on the way jln p umah tu, ada org tegur.. ok x? bah macam mn juga...? jalan mcm ketam... pening... coordination lari..

guess what, walaupun PES tu da antar and luckily markah was not deducted... i still cant have a quality time to relax... why? RABU = lab test Thermo + Fluid, presentation PES, presentation post lab Thermo + Fluid.... best kan hidup ak??? tpksa la struggle x tido lagi buat slide... baca sikit info utk presentation... lab aku x sentuh langsung!!!!then ari rabu pun menjelmala... dlm bus bajet mo baca lab module...tp tidur plak... agakla nda tidur kan?mcm mn jg... then sampai2 jak p sarapan jap..tapaw jak... then trus p test... luckily utk 2 2 lab test, 1 soalan jak sa x dpt jawap... puas ati jugala... then rush to prepare for presentation Thermo + Fluid... punyala macam mau mati ketakutan tunggu... last2 nda sempat... then tpksa postpone p khamis... wth???sepa suruh nda buat time limit for d presentation per group... time ni mmg byk yg emosi... tmsk ak... bkn pasal presentation jak...tp sbb mmg bz melampau2 bz bah that week.... then PES... sama juga masalah..no time limit.. so fhm2 jak la kesan dia kan? group ak present pukul 6... nmpk sgt dlm presentation tu mcm aku sorang jak yg taw.... even panel pun kluarkan kenyataan laser... "semua nmpk blur kecuali randy" mcm mn juga? part sendiri pun x bole jawab... tpksa la ak y tlg jawab.... ak bkn taw pun...tp try jakla kan? apa salah try? ni terlalu mengharapkan orang... tp at least ada jg yg try...tu pun sorang.. Wen Jia nama dia... anyway, bangga jugala bila most of the industrial question ak dpt jawab.... huhu... abaikan...habis pukul 6.30pm, then rush for the bus... luckily ada lagi... sepatutnya khamis da bole enjoy...tp sebab ada presentation yg postponed tu... tpksala sabar2......

KHAMIS - just present... this time, 10minutes for both Thermo + Fluid... maybe dorang dah bljr dari kesilapan sebelum ni.... spttnya kami present as the 3rd group... tp ada sorang minah sakit... demam.. group PES ak.. so tpksala kmai tolerate...we came as the 4th group... everything went smooth... then happy!!!! but no!! Business Plan Entrepreneurship x abis lagi...tp part aku dah abisla....tp before that.... Dota dlu... men sama senior sorang... Akhmam... hehe... oya.. jumaat ada post lab presentation utk subject ANALYTICAL CHEMISTRY plak.... best kan?kan?kan?kan?kan?????????KAN?????????????? mlm tu ingatkan semua da bole siap Entrepreneurship... tp ak slah.. huhu... it's ok... esok masih ada.....

JUMAAT- escape klas pagi...
hahahahha!!! then trus tunggu masa present.... yg lawaknya... Dr. Z xperasan pun kami x dtg...or dia saja ja buat xtaw.... dah give up ngan kami~ then present.... argh!!! ni pun sma juga.... time mangement juga problem dia... lecturer student semua sama jak.... tp overall presentation tu tak nmpk sgt la kn tembak...walaupun ada group yg kn kaw2....group aku paling last present.... pasal HPLC- High Performance Liquid Chromatography... Pn. Alina did attack..tp dpt jawabla...huhu.... then balik..rushing lagi... then siapkan BUSINESS PLAN... nasibla yg ini majority grup member bermati2an mcm aku juga... cuma.... bila dah bermati2an tu... nmpk sgt dorang wat sambil lewa... sempat jer nak buat betul2..tp ntahla... ak pun heran.... bila aku print tu, aku perasan byk silap...tp ak diam2 jak...walaupun aku sakit ati... maybe grade ak dpt B n belowla... huhu....lagi 1, x sempat antar..ujan... then ak menebalkan muka tanya lecturer tu.... nasib baik dia benar antar ari selasa.... huhu...

so itu jakla... mcm mn? berminat ganti tmpt ak???

Sunday, October 19, 2008

luahan lagi.... ~sigh~

busy lagi dan lagi dan lagi...
anyway, last week was a hectic one for me...
academically no... but more into functions....
AGM PPK BIOPROSES...
pembubaran MT dan pencalonan baru...
guess what? me as exco akademik? are they out of their mind??
i really want to get rid of myself from commitment... tired of it...
but after some time of muhasabah diri, i'm going to take up the post...
but the situation will be different if someone really asking me if i want to stay or quit...

on to my assignment...
oopss... it should be OUR assignment...
i dont care if you have your own life... i do too...
but why cant you utamakan mana yang penting??
your girlfriend is not going to be your future wife...
you're still considered young and you'll find better choice later...
and being a gamer is no wrong... but must it be 24 hours non-stop??
your future will depend on your academic...
so why choose girlfriend or online game instead of academic?
i know that it means very little to you... but i'm not going to take it for granted...
and since it is a teamwork, why dont you at least give your cooperation??

tapikan... se'tension2' aku pun... aku rasa sem ni aku jadi tetap dengan pendirian aku sikit...
bila aku cakap aku takkan tolong orang buat tanggungjawab dorang, aku memang tak buat....
unless aku rasa dia memang betul2 tak boleh sebab ada hal yang memang tak boleh dielakkan...
so kiranya aku bangga jugalah dengan ketetapan aku...
yela, before this kan aku asyik2 tlong orang... sampaikan diri sendiri yang merana...
kalo grade aku lg tinggi takpe, ni ada yang lagi tinggi dari aku...
to make it worst, boleh plak dia nak poyo ngan aku pasal grade tu...
kalo lah aku jadi jahat and directly tanya dia depan public mcm ni ....
"tapi part mana ko wat assignment tu?sebab aku rasa ko x wat apa2 pun... cuma rasa kesian jer yg buat aku x report kat lecturer... yelah, ko tu dapat grade tinggi dari aku pun bukan boleh kalahkan aku kan???"... pe yg akan terjadi? i know it sounds arrogant, selfish and whatsoever... tapi kalo memang dah panas... semua tu dah tak fikir dah... lantak p la!

banyak lagi luahan hati ni...
tapi terpaksa stop sebab byk keja lagi...
as a record...
this week i have 5 presentation...
yeah!!! i'm so 'HAPPY'!!!!!
wish me luck!!

Tuesday, October 14, 2008

i posted this 10 minutes before my analytical chemistry lab session

let's do some listing...
1. PES project... my part will be the PFD and P&ID... but I have prepared myself for the worst... not under-estimating my group members... but... nevermind, you have to be in my shoe to feel what i feel...

2. BUSINESS PLAN... what the hell? I mean with less than 4 months of learning the I-Don't-Like-and-I-Don't-Undestand-Limited theory of business... how will we catch up with that? true I never escape once... but that doesn't make any differences... to make it worst, as far as I could remember, we have only been explained roughly how to make the BP done... totally diferent from the previous proposal of EnglishUniversity subject...

3. I@UniMAP... simple project for student like us... yeah... no comment on this really... but I know how torturing it will be... croosed my fingers...

4. ANALYTICAL CHEMISTRY TEST... hahahahahhahhahahahhahahhahahahhahahahhahhahahahahhahahahhaa....

5 FINAL PREPARATION... can someone get me a sharp razor please?


anway, DATUKship to non-Malaysian INDIAN? hahahaa.... sooner or later, the DATUKs in Malaysia will no longer be Malaysians... trust me... of course... if promoting any states in Malaysia can be considerate to be honoured with the title DATUK, then there would be many foreigners eligible for that.... they've done many wonderful things to promote states in Malaysia, directly or indirectly.... got the point?

Monday, October 13, 2008

yeah!!

huhu...
final examination is just around the corner...
but i yet to start any revision...
how could i?
with mini projects on going.... it seems that i have to postpone my intention to revise...
not a very good excuse but that's the best so far...
argh!!!!
it's going to be tougher and much tougher for me...
less than 1 month!
OMG....
i'm speechless....


p/s- updating will be less frequent than usual due to my packed time....