CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Tuesday, July 22, 2008

when PAINTBALL turns 'PAIN'BALL...

huhuhu!!!!
what a tiring week... and it's just the beginning of a hellish 3rd sem... *(lama dah start pun... dari 1st week lagi)
barely have time to blog...
anyway... last Sunday was our school activity day.. PAINTBALL!!!
actually, this activity should have done the previous sem but due to some matters... it got postponed... mula2 tu ada juga yang bising sebab it supposed to be just 1st and 2nd year students activity but Dean insisted to bring the new intake too... so we have to pay extra RM4...
but 1 thing... dorang buat hari ahad... sebab sabtu maybe tak semua yang akan dapat join... especially budak2 SUKSIS... tp mmg banyak pun yang tak join sebab junior banyak blk and some gone to Church<----- aku escape... muahahha!! nak p cane? bgn pun pukul 9am... nasib baik Napi datang kejut... kalo tak? jawab sendiri....



time main tu mmg bestlah... sebab semua dapat bergaul mesra... get to know each other... walaupun bukan semuanya... yela... sebab ada yang aktif, tapi ada juga yang pasif... tapi nanti2 okla tu... awal2 ni mmg lah malu2 lagi... tunggulah nanti... maybe after family day everything will change... hopefullyla... lka2 n bengkak2 masa main sebab kena tembak tu biasalah... adat Paintball... aku kena juga... aku kena tembak 4 kali... lebam 2... 1 mmg dah kaler itam, 1 lg lebam2 manja jer...

oya.... yg paling aku ingat was Pah... sorry ek makcik... tak sengaja nak tembak tu... she got a sharp shot at her stomach... bila aku tanya sakit ke tak dia senyum and cakap sikit jer... tapi deep down inside me<---- ayat tak boleh blah!!! i know she's hurt... *(puke)... yelah.. sebab aku kena tembak dari jauh pun dah kaler itam dah... di pinggang ku yg seksi itu... ni kan pula jarak dekat... sorry ek Pah... lepas tu Hazriq lak kena tembak ngan penuh drama... hahaha!!! aku pernah gak tengok situasi itu... time Konvo lepas... si Cepot yg berdrama time tu... wek!!!! hahaha!!! lawak2... Hazriq bajet amik belakang tu tak kena tembak lah... tup2... headshot!!! jatuh ngan penuh bergaya!!! pastu the other round plak, dia bole ngan penuh concentrate nak tembak orang... tak sedar Kurt da sebelah dia... and ngan mudahnya tembak kaki dia... drama lagi!! tapi kesian lak kat dia... luka beb....






actually banyak lagi yg best, lebih2 lagi masa extra games lawan ngan marshall...peritnya kenangan*(betulkah ayat aku ni???) ... tapi kalo nak masukkan semua takkan cukup kot... kalau ye pun cukup... ada sangat ke masa aku nak buat semua ni??? *(~wonder~)
thanks lah kepada semua MT yang dah bertungkus lumus nak pastikan program PAINTBALL yang dah jadi PAINBALL ni*(tp bestla pulak) succesfull... u guys rock!!!
and to Miss Farihan, our dedicated lovely lecturer... thanks for being sporting and joined the game... dapat jg merasa nak HEADSHOT kan si Fydakan? hahaha... Miss memang kejam... hahahahaa!!!!

so before i end... saja nak upload pic ni... hehehe... x slah mencapap skali-skala... for more pics (some may be identical...) click here




[peace]
-out-

Saturday, July 19, 2008

1 down.. lots more to go!!! GO FIGHT WIN!!

huhu...
the presentation was on 18th of July 2008...
oh God...
memang kelam kabutla...

1. pasal nak kejar bus... faham2 jerla bus sekarang ni macam mana... whether choosing to fight, or to die... the choice is in your hand... sendiri mau ingatlah....

2. belum tentukan sape yang kena present... so semua orang was like speechless... ela, semua macam reluctant jer nak volunteer... since aku dah janji ngan Hazriq, ketua kami yang aku akan present bila semua orang dah tanak present, aku volunteerla... then he joined me.... so we have the 30++ slides divided into 2...

3. our head project tak hantar the proposal!!!! he supposed to send it to Miss but he didn't... so Miss told Amir that we got 0 for the proposal... not sure kalau dia main2... tapi the tendency of her being serious is there... tu yang aku takut sekarang ni...

4. proposal yang Hazriq hantar tu was not the correct one... there were lots of mistakes... yela... edit bila dah hantar, memanglah jadi banyak salah... hahaha!!! so we rushed nak kejar head project and suruh dia reprint... but when we arrived, he already printed out the proposal andcopied it into 5 sets... so we decided to just erase the mistakes... and tanpa segan silu, meminjam liquid paper dari budak Alam... dah tu, tumpang lak bilik Alam... hahaha!!!

5.time nak tunggu turn group kitorang tu yang rasa macam nak mampus!!! nak termuntah pun ada... we tought it will be only our Dean and our lecturers... but there was no Dean *(yay!!) but there were 2 panels... and the team consist of Puan Alina and Dr. Q... huhu.... aku da takle nak fikir apa dah... so asyik tanya Dila... tapi her explaination did not hit my brain... da cuak sangat nak buat macam mana?? then the judgement hour... muahahahaha!!! kalut present... ada some major pronounciation problems yang memang ketaraaaaaaaaaaaaaaaaa sangat... tapi it's get better after that...

6.during the Q&A session, actually it's not my fault... it's because the panel himself.... he gave me a question, so I answer... but before I could even start, he potong the line... and when I say thank you for the question, he suddenly added some more... so it seems like i was trying to make him stop from asking.... nampak kurang ajar la kiranya.... Hazriq even told me that Pn. Alina's eyes bulged when he heard me saying THANK YOU when the panel did not finish asking yet.... and Miss shaked her head... so i was like.... okay, after i answered the question, i'll shut myself... and i did... but we got some critics and some compliments... so it was a good relief for us because despite the limited and at the 11th hour work, we still did not ended up too sluggish...
so it ended up and we need to do what we need to do later on.. wish us luck!!!

7. tapi tak puas hati with some of the members... orang tgh perah otak nak fikir masalah, dia boleh buat lawak bodoh, dia boleh gelak, dia boleh kacau orang.... dia memang nak makan pelempang aku... nasib baik dia stop bila aku cakap aku tension.... and he keep mentioning small matters that he himself could have that problem done.. wtf?!!!! pastu keep on pushing us to take perhatian about the matters that he mentioned plak tu... tapi bila kau tanya for idea... adalah sangat idea dia bagi.... ceh!!! nyampah!!!

dalah.. apa2pun, 1 down... but lots more to go.. so we should GO FIGHT WIN jerla for this moment.... huhu....
once again, wish us luck!!


peace
-out-

Friday, July 11, 2008

please change....

hmph!!!!
marah ni!!!!!
woke up quite late today, 11th July 2008...
luckily manage to get ready...
then rushed nak naik bus... tanak macam semalam...
tp datang awal pun.... bus buat hal juga...
tension!!!
tak kisahla... yg pntg nasib baik ada bus and i get to sit....
we only have 1 class today, Eng. Math has been cancelled...
i sat in the same row with C (please refer previous post)
as usual... time Pn. Alina bagi lecture, dia dok bising2... nak tunjuk dia tawla konon...
tp what the hell???
tak boleh ke nak hormat lecturer?
it's okay to respond... tp kalo respond blkg2 smpi kaco org nak dengar lecture tu pe hal??
bkn org tanak ilmu dia... tp timing tak ngam!
tak paham2 lg ke bila org buat tataw jer ngan dia ke?
ke nak jg kn address verbally....
tp kalo verbally karang kn marah plak...

tp arini bukan pasal tu nak ngomel ni...
it's about our attitude... (i use OUR to include myself... i'm not perfect after all)
it's normal that you make mistakes during learning...
it's normal if you make wrong guess or childish opinion...
there's nothing wrong with that, seriously...
tapi yg sayangnya... dah masuk 2nd year pun masih ada lagi yg tak faham konsep tu...
bukan tu jer, tak faham konsep nak HORMAT KAWAN!!
perluka kita gelak bila kawan kita buat salah?
i mean semasa belajar?? bukan semuala tapi masih ada yg bengong nak mampus suka nak gelak bila orang buat silap masa nak belajar....
actually sikap macam ni lah yg menjatuhkan moral pelajar2 lain nak bertanya or nak bagi respond kat lecturer...
yelah... mmg tak perlu malu tp we still have pride...
bukan nak sng2 jer nak digelakkan walaupun apa yg kita buat tu betul...
it's all about psikologi... nak buat mcm mn kan? dah lumrah manusia...

lagipun, it's better to try than mendiamkan diri tapi lepas tu nak gelakkan orang sebab slah jawab...
in this case, siapa yg BODOH sebenarnya?
tepuk dada tanya selera msg2....
come on lah... hormat kawan bila belajar...
dari soalan2 n jawapan2 bodoh lah kita mengembangkan otak kita untuk berfikir tau...
dari benda remeh-temeh jg kita boleh sometimes ubah dunia...
fikir2kanlah....
change!!!

Thursday, July 10, 2008

aku MALANG tapi aku MARAH!!!!

okay....
in less than 1 week time, i've already skipped 1 of my killer subject... and there was a POP QUIZ!!!
let me tell you what happened...
my class start at 9am...
i woke up at 7am... but then i intentionally went back to sleep...
woke up at 7.50am...
then i rushed to brush my teeth... since my roomate was as well awaken...
since there were 2 of us, i decided to go to the next house to take bath... to save time...
i have my nature call before proceeding taking bath...
when i returned, my roomate was all ready... when i was ready, the time showed 8.15am...
sebelum tu sempat lagi kejutkan housemate yang lain...

okay, we decided not to tunggu 3 orang tu... since blok kami ni terbelakang sikit, so agak jauh kena jalan... tgh2 jalan tu, nampak bas jalan... actually taklah kalut sangat sebab kalo sem lepas, for sure akan ada bus lagi time2 macam ni... then jumpa pulak dengan coursemate... bila jer sampai kat dewan menunggu tu, pakcik yg handle bus tanya nak p mana... bila dah jawab... dia tanya... "Dragon? Kelas pukul 9?" ingatkan dia akan respond dengan baik... tp "Bus da xde... da lepas tadi... siapa suruh lambat" itu yg dijawab...
i was like.... WTF!? memang lewat sebab it's nearly 8.30am... but we were not that late... there's supposed to be a last bus... besides, there were about ten of us... kalo betul lewat, takkanlah sampai macam tu skali byk nya... coincidence? jauh skali...

okay... the worst is yet to come... suka hatilah nak tunggu kat situ... boleh2 pakcik tu bising2... kalo da memang takde bus, cakap sekali jer... tak payah nak ulang2... nmpk sangat nak tutup kesalahan dia... oh ya... time tu, ada ntah berapa bus berderet... n yg lagi SIALnya, ada more than 5 drivers di situ... buat apa? CHATTING......  pastu kaco budak2 perempuan baru... kalo dorang wat kerja berfaedah, aku still bole consider.... ini???? come on la pakcik... pihak atasan dah bagitaw dulu, even ada sorang budak yg nak p kelas, kena hantar juga... ni kami dah lebih 10 orang, tanak hantar juga? makan gaji buta kah? DAMN!!!

lepas tu bila da sampai, ada plak coursemate yg buat hal... let me named them as A, B and C...
A ni memang dari dlu lg aku tak suka sangat... tp taklah teruk sangat... perangai dia tu kadang2 memualkan... terover nak menyerlah... bikin panas! dia ni 1 yg aku tak suka, suka sangat nak jatuhkan orang... kalo ada 1 kesalahan yg remeh temeh yg boleh dia nak highlightkan, get ready r... mesti dia make fun of... macamlah baik sgt... orang jer nak jg perasaan dia... dia mcm taw semua... semua nak dia yg betul... tp sometimeslah... tp dia ni oklah... sebab dia kureng skit bising pun bila aku membebel pasal bus tu...

B ni plak, better than A lah... tp today dia memang jahanam!! fyi, i never said that it was totally the pakcik bus punya slah when this happened to me... i even confessed earlier that we were at fault too because we walked too slow... but he claimed that i said it was the drivers' fault solely... and he even said, never to blame drivers.... okay, 1 point yang bagus... tp bila dia dah cakap macam tu.... nmpk sgt lah dia ni hipokrit... sebab sem lepas... tak abis2 itu jer alasan dia kalo tak datang kelas... maybe dia cakap nak ubah sem ni... tp we'll see... tapi overall dia ttp baik... cuma tadi aku sakit ati tul kat dia....

C.... C ni x payah ckap!!! aku rasa even lecturer pun ada some yg x suka dia... paling tak sedar diri... cakap besar... poyo nak mampus... menunggu masa nak makan penerajang aku... menunggu masa nak kena pelempang aku... GTH la ko C!! couple haram konon.... mmgla, itu aku tak nafikan tp dia buat lebih teruk! jgn tidur dalam kelas, tp dia tidur jg... ala, senang jerla soalan tu... aku yakin dapat A, A dlm tgn, tp tak jg dapat2... pastu byk la alasan keluar... orang dpt markah quiz tinggi sebab menirula konon, tp dia tiru gak... WTF?? td mcm la dia tu dah confirmed akan dapat markah tinggi utk coursework dia... ngan jahanamnya dia cakap abislah markah popquiz ko 0!!! wth?? xde cara yg berhemah ke nak address statement tu? orang lain x plak buat mcm tu.... just ckp ada pop quiz.. ni smpi nak tentukan dapat 0 ke tak.. pe kes? kalo ya pun aku dpt 0, apa kaitan? suka sangatlah tu tgk orang jatuh... tapi dont worry C... aku akan pastikan ko akan dapat lebih rendah daripada aku... pastu akan aku gelakkan ko... sorry for being cruel, tp nanti ko x sedar diri.. btw, slama ni pun ko mmg slalu mcm tu... sem 1, sem 2, aku ingat lagi mcm mn ko secara tersiratnya perli aku utk subjek ORGANIC CHEMISTRY, BIOCHEMISTRY, BEP, MICROBOLOGY n baru2 ni ANALYTICAL CHEMISTRY... tp it's ok with me... sebab overall grade bukan bergantung pada subjek2 itu jer... byk lagi... lagipun so far, aku jauh tingalkan ko dari segi keputusan... kan? bukan nak riak... tapi sedarkan lah diri ko itu k?



peace!!!
-out-

Wednesday, July 9, 2008

IN THIS MOMENT...

Driving through the city for the first time you and me
Staring through windows at my own reflection
How can a window encompass perfection
Now that I know what it's like to be living
This beautiful world will never stop giving
I can't return to a life with no vision
Born into eyes not by my own decision

And I, I wanna be in this moment, no one can take it from me
And I, wanna stay in this moment, no one can take it away from me

Give me a chance and I'll show you what's real
Open your eyes and you'll see
That I'm stuck in a moment and no one can take it from me

And I, I wanna be in this moment no one can take it from me
And I, wanna stay in this moment no one can take it away
From me
Yeah

Saturday, July 5, 2008

incomplete feeling addresing... [to waste my time in a wise way]

today, 5th of July 2008, i'm going back to Perlis...
sedih o...
i cannot sleep...

i'll be missing my family... especially my brother... being the most naughty kid in the family, with his unfiltered mouth when speaking, letting off words by words from his mouth without thinking of the consequences... what do you expect from a little boy after all? tapi 1 thing yang aku suka sangat dengan adik aku ni, dia ni rajin... walaupun kadang-kadang tak nampak sangat rajin dia tu... suruhlah buat apa sekali pun... yang sesuai ngan umur dialah... memanglah mula2 tu mulut dia bising... tanak buatlah, malaslah, ada kerja lainlah... tapi dalam sibuk membebel tu, dia buat kerja tu... kadang2 aku lawak juga tengok... sometimes, i even tease him... hp aku depan mata jer... tapi sengaja suruh dia ambilkan... memang mengamuklah dia tu... kekadang sampai nak nangis sebab tak suka kena suruh, tapi dia buat juga... hahahaha!!! tu yang aku sayang sangat kat dia tu...


my sister... who is hurting herself inside... only to realize the importance of education in nowadays life when it's too late... one big improvement I saw in her is that she's a tough girl now... not to quit that easily, but ready to battle no matter what the situations are... so there are NEVER too late for her... you go girl!!! and dia dah matang sikit... maybe sebab dah selalu sangat bergaul dengan kawan-kawan yang dah lawak jadi ibu bapa kot... secara tak langsung itu mempengaruhi juga perkembagan dia... yelah, kan environment pun boleh influence hidup kita... nasib baik she hit the good one... besides, mak aku pun kenal sangat ngan kawan2 dia tu... macam aku juga, dari segi anger management... dah okay dah... taklah selalu dengar dia gaduh ngan adik aku pasal benda remeh-temeh....

my father... though the progress is slow than expected, but he's changing... he's no more dependent... he can do one thing on his own and we can be proud of what he'd done... still as usual, too soft when it comes to his family... never fuss though it burdens him so much... he's my man... he's learning from his mistakes... and that's good...tapi yang tak bestnya, perangai dia masih tak boleh nak ubah... masih seorang yang pemalu... and yang paling aku menyampah, too materialistic!! kalo dia beli gadgets and guna sampai bila2 it's okay... tapi ni tak... pernah dia beli hp dulu... aku rasa tak sampai setahun dia dah bagi adik aku dah... pastu pakai hp lama tunggu nak beli baru... baru2 ni adik aku ada gitaw rancangan bapa aku nak wariskan aku hp dia... sebab? nak beli hp SE baru... boleh?? tapi fikir punya fikir... itu semua duit dia... kalo dia nak beli tu means dia ada duit lebihla... yelah, takkan pasal nak self-satisfaction dia abaikan keluarga kan? kadang2 tu kena juga pampered diri sendiri kan? ada setuju????

my mother? no words to describe her... even if i give her my life, it would not be even close to forfeit her deeds... terlalu banyak pengorbanan dia... dialah role model aku... tak pernah lupa asal usul... tak pernah lupa jasa orang... aku baru taw... rupa2nya, dia cover perbelanjaan cousins aku.. bukan seorang... tapi 2 orang!!! bayangkan!!! pernah sekali aku tanya... itupun lepas aku curi2 baca mesej kat hp dia... dia jawablah... walaupun dia tak berjaya sangat dalam hidup dia, tapi at least kami dapat hidup dalam keadaan yang taklah teruk sangat... taklah sampai kehendak pun tak boleh beli... sometimes, lebih2 plak... ok, back to the point... dia cakap abang dia dah banyak berkorban untuk dia masa dia masih sekolah... in term of what tu, aku tak taw lah... so dia cakap bila da hidup senang ni, takkan nak biar abang dia hidup terkontang-kanting plak kan? that's why she support 2 of his children... sorang F6, sorang lagi 1st year kat UMS... bukan takat tu jer... mak aku paling lemah bila ada relatives or kawan datang minta tolong... seboleh2nya dia akan tolong selagi mampu... she's really a person to look up to... i've been in that situation so i know how she'll react...

i'll be missing all my cats... especially Hitam-Putih, being the only one in the family to call him Hitam-Putih despite of the actual stereotype name, Comey... derived from the word COMEL... kucing yang paling aku suka nak dera... sebab abang dia dah mati... BIHAS... but we called him BIACH *(pronounce it as BIATCH... -chukle-) pastu dia ni penakut... kalo anak mata dia bulat membesar.... hah! tambahlah aku suka nak dera dia.... hahaha!!!!! taklah dera as in dera yang kejam.... dera2 manja... ada faham?? hahaha!!!

i'll be missing Growball Cineplax... a place where I hang out the most during my holidays... the place where i get to know some new friends... Johan, Harryz, Mix (tu jak yg aku ingat)... the place where i spent my money the most... er... besides some spots lah.. hehehe.... di sinilah aku and the geng mengumpat... tempat aku jumpa some of my ex-schoolmate... tempat aku jumpa kawan baru... tempat aku jumpa macam2 jenis orang.... tempat aku boleh masuk tandas for FREE!!!!!! hahaha!!! erm... itu jaklah kot memori aku di sana...cewah!! macamlah dah tak balik2 KK dah kan.... sem break kali ni aku nak balik.... harap2 semua balik KK lah... Oli for sure.... yang lain tu harap2... i'm getting used and comfortable with them... seriously....